Home / Etkinlikler / AluExpo 2017 ve ALUS’08’e Katıldık

05-07  Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen olan Alüminyum sektöründe Ülkemiz’ in tek ve Avrasya’nın en büyük fuarı olan ALUEXPO 2017 5. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarına Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Malzeme Bilimi Öğrenci Topluluğu olarak katıldık.

Bu yıl 5. si düzenlenen fuarda üreticiler, ithalatçılar, ihracatçılar ve alüminyum sektörüne her türlü makina, ekipman ve malzeme sağlayan firmalar dâhil tüm sektör paydaşları bir araya geldiler.

Ayrıca, ALUEXPO 2017 ile eş zamanlı olarak aynı yerde, TALSAD – Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası işbirliği ile 8. Alüminyum Sempozyumu da gerçekleşti.

KOSGEB ve T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ALUEXPO 2017 fuarında büyük ücretlerle stand alanı kiralanırken, bölümümüze 2015 yılında olduğu gibi bu senede ücretsiz stand alanı tahsis edildi. Bu sayede alüminyum sektöründeki ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlardaki son gelişmeleri takip ederek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirici ortak girişimlerde bulunma fırsatının yanı sıra bölümümüzün ve üniversitemizin prestij ve tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlandı.