Home / Etkinlikler / ERDEMİR ve Obal Alüminyum Teknik Gezisi

ERDEMİR ve Obal Alüminyum Teknik Gezisi

15 Aralık 2016 Perşembe günü, Malzeme Bilimi Öğrenci Topluluğu olarak, Ereğli Demir ve Çelik (ERDEMİR) ve OBAL Alüminyum Fabrikaları’na teknik gezi düzenledik. Geziye katılan bölümümüz 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Yrd. Doç. Dr. Mrutyunjay PANIGRAHI ve Yrd. Doç. Dr. Barış AVAR rehberlik etti.

ERDEMİR Kurumsal İletişim Uzmanı Zafer DEMİRKAN ve İş Güvenliği Uzmanı Kudret ÖZ eşliğinde yapılan gezide sırasıyla Liman Tesisleri, Kok Fabrikası, Yüksek Fırın, Sürekli Döküm Tesisleri, 2. Sıcak Haddehane ve 2. Soğuk Haddehane ziyaret edildi.

Gezimizin öğleden sonraki bölümünde Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan OBAL Alüminyum T.A.Ş. ziyaret edildi. Tesiste alüminyum profil üretimi ve çeşitli özelliklerdeki kaplamaların yapıldığı alüminyum ekstrüzyon, boyahane, eloksal, mekanik işlem ve ahşap kaplama aşamaları görüldü.

ERDEMİR ve OBAL Alüminyum çalışanlarına göstermiş oldukları ilgi ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.